Kurser

Mathantverk med smaker från fjäll, skog och sjö

Svamputflykt med tema "Vildplockat"

Vecka 35  2021 

Följ med ut bland skogar och fjäll och lär dig om svamp och ätliga växter.
Vi går igenom hur svamp och växter fungerar i naturen och var de växer. Vi går även igenom hur dessa kan användas i matlagning. Det äts lunch, fikas och på kvällen serverar vi en avsmakningsmeny med tema svamp och växter.
Svamputflykt: 850:-/pers. inkl lunch tillagat i det fria på lokala råvaror.
Svampmiddag: Avsmakningsmeny med råvaran och i fokus 950:-/pers.


Niki Sjölund är uppväxt i södra Lappland med naturen som lekplats. Ett brinnande intresse för naturens råvaror kombinerat med arbete som kock på bland annat Ekstedt och Gro i Stockholm har lett fram till ett eget företag som plockar vilda växter åt ett antal svenska topprestauranger. För Niki har möjligheten att plocka det som naturen producerar utan hjälp från oss människor nästan blivit en personlig ideologi. Niki har även skrivit boken "Vildplockat". och detta året släppte han sin andra bok "Svamp Boken" 

Besök Niki på neonatur.se

Årets utflykter och middagar: 3:e 4:e och 5:e september v 35 
Svamputflykt med start kl 9.30 från Flammans Skafferi: 850:-/pers. inkl lunch tillagat i det fria på lokala råvaror. Följ med Niki Sjölund och Lena Flaten ut bland Storliens skogar och fjäll och lär dig om svamp och ätliga växter. Vi plockar svamp och växter. Det äts lunch, fikas eller kanske väljer du till en avsmaknings meny med svampen i fokus på kvällen. 

Svampmiddag med start 19.00 (avsmaknings meny med temat svamp) 950:-/pers.

Kontakta oss så berättar vi mer.

Boka här!

För frågor, kontakta oss på:
Telefon: +46 (0)703 220 818
E-post: info@flamman.nu