Kurser & Aktiviteter

Mathantverk med smaker från fjäll, skog och sjö

Färdiga kurser eller skräddarsydda speciellt för er!
T ex matlagningskurs/team building. Nedan kan du se några kurser och aktiviteter.


Korvkurs

Lär dig göra riktig korv 

Läs mer här!
 


Vildplockat Växtvandring Lördag den 18 v. 24 2022

I ditt lokala område finns det ett helt skafferi med ätbara växter. Vill DU lära dej mer?
Vår sammarbetspartner Niki Sjölund guidar er genom vårens ätbara skafferi och Lena rör om i grytorna.

För mer info klicka här

Svamputflykter v. 34 2022

Följ med ut bland Storliens skogar och fjäll och lär dig om svamp och ätliga växter. Vi plockar svamp och växter och lär oss hur vi tillreder dessa. Det äts lunch, fikas och kanske väljer du till en femrätters svampmiddag på kvällen. Tillsammans med Niki Sjölund och Lena Flaten ger vi oss ut på jakt efter svamp och ätbara växter.datum för 1 dagars utflyter kommer att vara  : fredag 26 lördag 27 söndag 28 augusti
För mer info klicka här


Workshop med Jens Linder 

Jens Linder är kock och journalist som skriver i bland annat Dagens Nyheter. Han har skrivit ett flertal kokböcker, exempelvis Långkok, Svamplycka (tillsammans med Pelle Holmberg) samt December och Semester (tillsammans med Johanna Westman), som fått priser vid både Årets Svenska Måltidslitteratur och Gourmand World Cookbook Awards. Han är också en av författarna i Bonniers kokbok.År 2006 tilldelades han Tore Wretman-medaljen av Svenska Kockars Förening för "berömvärda insatser och engagemang för svensk matkultur". Jens älskar långkok och mat från Norden och Korea.


Pralin- och dessertkurs

Pralin- och dessertkurs 


Surdegskurs för hemmabagare

Surdegskurs för hemmabagare