Julbord

på Flammans Skafferi

Julbord på Flammans Skafferi

Välkommen in i värmen och julstämningen hos oss på Flammans Skafferi - låt oss presentera vårt julbord!

Vår personal och våra vänner har bidragit till julbordet genom att under året plocka bär, frukt, svamp och örter. Fisken kommer från lokala fiskare och köttet är hämtat från nära småskaliga gårdar. Sedan förädlas och tillagas dessa fantastiska råvaror hos oss på skafferiet med respekt och kärlek till råvaran, i traditionell anda.

Välkomna till bords och låt er väl smaka!

Vi börjar kvällen med mousserande dryck och goda tilltugg innan vi sätter vi oss till bords och avnjuter julens smaker serverad på tallrik.

Skafferiets kalla

Röding på jämtländskt vis
picklad sotad lök

Gravad torsk
rotfruktsråraka, gravad sikrom

Varmrökt öring
syltad fårticka och hjortron

Dryckestips
Öl och snaps från lokala bryggare
Alt alkoholfri Rabarbernektar eller alkoholfri öl

Näst på tur står skogens konung älgen tillsammans med ren, vildlamm och fjällko. Älgen tillagas över enrök för att sedan lufttorkas.
Lufttorkad Älgskinka
rödkålsallad med lingon och apelsin

Rensouvas
picklad skogsvamp och grönkål

Saltat lufttorkat vildlammlår
sellerisallad med pepparriska

Gravad fjällko
syrad eldad grädde, inlagda hjortron med kvanne

Dryckestips
Gewurztraminer från Alsace
Alt. alkoholfri svartvinbärsdryck

Därefter gör Görviksskinkan entré tillsammans med äpplen från Stjørdal och glödkaka från vår vedeldade stenugn.
Görviksskinka
äpple, glödkaka

Dryckestips
Vit Bourgogne, torr, medelfyllig
Alt. alkoholfri rödvinbärsdryck

Det varma från Skafferiet

Saftiga långtidskokta revbensspjäll serveras med semitorkade plommon från Stjørdal, grönkål från Ås och sås gjord av revbenen själva. Sedan kommer hemgjord färskkorv gjord på älg och gris samt köttbullar gjorda på fjällko och Görviksgris.
Revbensspjäll
semitorkade plommon, grönkål

Färskkorv
rostad kumminvitkål, honung, smörad kålbuljong

Fjällkoköttbulle
ugnsbakad rödbeta, smör, färskriven pepparot

Dryckestips
Pinot noir/Riesling
Alt. alkoholfri rödvinbärsdryck

Mellantid

Ostar från våra fantastiska småskaliga bönder serveras tillsammans med höstens syltade och inlagda bär och frukter samt ett krispigt knäckebröd gjort på svampmjöl.

Dryckestips
Gewurstraminer, vit Bourgogne, glögg, Pinot noir Alt. Älgörtsbubbel, Lingon, Bara Blåbär

Skafferiets söta

Ris á la Malta med röda bär
Cremé Caramel med hjortron
Glass med knäckig pepparkaka

Dryckestips
Pinot de Charentes från Chateau de Beaulogne

Skafferiets söta avslut

Praliner, karameller, knäck, polkagrisar och småkakor

Dags att smälta maten, drycken och intrycken som detta julbord bjudit på.
Som kvällens avslut rekommenderar vi något från vår avecbar tillsammans med kokkaffe från Åre Kafferosteri och Big Lake Coffee, Östersund .
Med reservation för ändringar.

Ladda ner som PDF