Historia

Mathantverk med smaker från fjäll, skog och sjö

Vår historia

Vår byggnad uppfördes på 1930-talet och kallades då Kaffestugan och var en våffelstuga och dansställe. På 1970-talet ändrades namnet till FLAMMAN och var då ett diskotek.

Nästa omdaning kom på 1980-talet, då lokalerna byggdes om till dagis. 2003 byggdes lokalerna om till restaurang. En restaurang som erbjuder allt från luncher, festmiddagar, à la carte och catering till matlagningskurser.

Lagom till den riktiga vintersäsongens början i mitten av februari 2010 stod tillbyggnaden av vår bar färdig.

Med hög kvalité på matlagning och där lokala råvaror var en viktig del kom denna restaurang att bli ett ställe som passade alla. Här serverade vi gourmetmåltider, husmanskost, luncher, mat under temakvällar eller en öl eller ett glas vin framför den öppna spisen eller i baren.

Sommaren 2016 var det så dags för ett nytt steg i Flammans historia. Vi bytte namn till Flammans Skafferi och i med det gick verksamheten över till att fokusera mer på catering, kurser och att verka för en hållbar utveckling inom mathantverk.